Hogyan lehet jelszóval védeni a Galériát a iPhone. Az iPhone-oknak van egy OS (iOS) "zártabb", mint Android, tehát nincs alkalmazások harmadik felek, amelyek PIN kóddal engedélyezik más alkalmazásokhoz való hozzáférés blokkolását. Vannak azonban alapértelmezett funkciók, amelyek lehetővé teszik hasonló eredmény elérését, és erről fogunk ma beszélni Kreatív Stop. Írd fel!

Már elmondtuk, hogyan védheti meg a galériát az Android-on.

Index

Hogyan lehet jelszóval védeni a Galériát az iPhone-on

Alapvető információk

Az Apple okostelefonok lehetővé teszik az alkalmazások feloldási kódjának beállítását, miután azokat egy bizonyos ideig használják. Ez a funkció a a használati idő kijelzése, amely lehetővé teszi az iPhone-tulajdonosok számára, hogy ellenőrizzék, hány percig voltak nyitva a telefonok a nap folyamán vagy a héten.

Eleve tisztázni kell, hogy ez nem visszafordíthatatlan folyamat, és ez megköveteli a Galéria alkalmazás használatát legalább naponta egy percig. Ez azt jelenti, hogy a kódzárolás csak a "Felhasználási idő" menüben beállított maximális használati idő (ami minimum 1 perc) letelte után következik be. Ha először nem ebben az időben használja az alkalmazást, a PIN-zár nem történik meg.

Lépésről lépésre

  1. Ezzel a menübe lépve érheti el a képernyő használati idejét beállítások az iPhone-ról (a fogaskerék ikon a kezdőképernyőn) és lefelé görgetve. Az opciót homokóra ikon jelöli.
  2. Ha elérte az Önt érdeklő képernyőt, ha még soha nem aktiválta a funkciót, meg kell nyomnia a gombot A "használati idő" aktiválása.
  3. A funkció jellemzőit, amely heti (vagy napi) jelentések fogadására szolgál, amelyek információkat tartalmaznak a képernyő előtt töltött időről, elmagyarázzuk Önnek. Szükséged lesz az opcióra Használja a Szünet lehetőséget y App Use Korlátozások.
  4. Kattintson a gombra Folytatódik és válaszoljon a következő képernyőn feltett kérdésre a telefon tulajdonosával kapcsolatban.
  5. Most egy feloldókód beállításához görgessen lefelé, amíg meg nem találja a lehetőséget Használja a "Használat ideje" kódot. Ezt a funkciót arra használjuk, hogy aktiváljon egy jelszót a letiltani kívánt alkalmazások (az Ön esetében a Fotók, vagyis a Galéria) napi használatának időszakában, hogy megakadályozzuk más felhasználók általi használatban.
  6. Nyomja meg a gombot, és állítson be egy négyjegyű kódot.
  7. Erősítse meg, majd jelentkezzen be Apple ID-jével, hogy visszakaphassa azt az esetet, ha elfelejtette.
  8. Az alkalmazások (az Ön esetében a Fotók) használatának korlátozásához nyomja meg a gombot Alkalmazási korlátozások majd be Használati korlátozás hozzáadása.
  9. A megjelenő új képernyőn válassza ki a letiltani kívánt alkalmazást egy bizonyos használati idő után.
  10. Az alkalmazás megkeresése Fotók, kattintson a menüre kreativitás, válassza ki az alkalmazást Fotók majd kattintson a gombra következő a jobb felső sarokban.
  11. Megjelenik egy képernyő, amely lehetővé teszi a Fotók időzítésének kiválasztását: válasszon 1 percet a hét minden napjára, majd nyomja meg a gombot. hozzáad (jobb felső).

Így lehetővé tette a Fotók alkalmazás összeomlását 1 perc napi használat után, de ez még nem minden. Ezután nyissa meg a Fotók alkalmazást, és tartsa nyitva 1 percig, hogy először zárja le az imént választott jelszóval. Ne feledd ezt az eljárást minden nap meg kell ismételniemivel a napi használatú időzítő éjfélkor alaphelyzetbe áll (ezen kívül a nap folyamán időről időre a hozzáférés további egy percig engedélyezhető).

Ha az alkalmazás zárolva van, kérjen hozzáférést hozzá, indítsa el, és nyomja meg az Enter code for "Time of use" gombot, amelyet csak Ön ismer. Ha be akar lépni a Fotók alkalmazásba, dönthet úgy, hogy jóváhagyja a hozzáférést 15 percre, egy órára vagy az egész napra, majd újra be kell írnia a kódot. Csak ideiglenesen védte meg fényképeit a kíváncsi tekintetek ellen.

Ha megbánja, visszatérhet a Képernyőidő menübe, és teljesen kikapcsolhatja a funkciót, vagy egyszerűen eltávolíthatja a Fotók alkalmazást a letiltott alkalmazások listájáról.