Hogyan lehet megnézni, hogy ki osztja meg Önt? történetek en Instagram

Az történetek Ez az egyik funkciója Instagram ami a legjobban tetszik neked, mert ez lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen megoszthasd napod legjelentősebb pillanatait. Valójában sokat használ. Nemrégiben azonban azt tapasztaltad, hogy néhány felhasználó elvette a Történeteidet, és engedélyük nélkül újból közzétette őket a profiljukon, és ez nem sikerült jól. Ezért azt szeretné tudni, hogy lehetséges-e nyomon követni azok személyazonosságát, akik megosztják a történeteit az Instagram-on, és mindenekelőtt, hogy van-e valamilyen módja annak, hogy megvédje magát ettől a gyakorlattól.

Nos, ha ez a helyzet, akkor tudd meg, hogy jó helyen vagy a megfelelő időben! A következő bekezdésekben tulajdonképpen bemutatom Önöket hogyan lehet megnézni, ki osztja meg történeteit az Instagram-on és részletesen elmagyarázom, hogyan védhetjük meg a magánéletét azáltal, hogy elrejtjük a Történeteket bizonyos felhasználók elől (talán azoktól, akiket "megcsípett", ha engedélyeik nélkül újból közzétették a Történeteiket).

Gyerünk, érezd jól magad, szánj rá minden időt, amire a következő bekezdések elolvasására kell összpontosítanod, és ami a legfontosabb, próbáld meg átültetni a gyakorlatban az általam adott utasításokat. Biztos vagyok benne, hogy túl sok gond nélkül képes lesz elérni a célját. Ezen a ponton nincs más dolgom, csak jó olvasást és sok sikert kívánok mindenhez!

  • Hogyan lehet megtudni, ki osztja meg a történeteidet az Instagram-on
  • Hogyan lehet megvédeni az Instagram történeteket

Mielőtt eljutnánk ennek az oktatóanyagnak a szívéhez, és elmagyaráznánk magunkat hogyan lehet megnézni, ki osztja meg történeteit az Instagram-on, kötelességem biztosítani néhányat előzetes információk az eljárásról, amelyet követni fog.

Az első dolog, amit el akarok mondani, hogy nem mindig tudja nyomon követni azok személyazonosságát, akik megosztják történeteit az Instagram-on, és nagyon egyszerű okból: az Instagram nem kínál lehetőséget arra, hogy hivatalos funkciókon keresztül megosszák mások történeteit. Az egyetlen kivétel azokra a történetekre vonatkozik, amelyeken meg vannak címkézve, és amelyeket egy gombnyomással újból közzétehet a profilján, ezáltal egy adott Instagram funkcióval.

Az összes többi történet esetében a továbbítás csak nem hivatalos megoldások igénybevételével történhet, például képernyőképek készítésével vagy alkalmazások mint amikről az Útmutatómban meséltem neked arról, hogyan lehet újból közzétenni a Történeteket az Instagram-on. Ez azt jelenti, hogy amikor egy történetet megosztanak, az a felhasználó, aki eredetileg közzétette a tartalmat, nem kap róla információt, hacsak nem említi a továbbított történet.

A múltban legalábbis potenciálisan kiderülhetett, amikor maga a történet újra megjelent, mert a közösségi hálózat figyelmeztette az eredeti szerzőt a más emberek által készített képernyőképek tartalmára, felfedve kilétét. Ezt a funkciót azonban 2018 első hónapjaiban eltávolítottuk, és nem tudjuk, helyreáll-e vagy sem.

A most elhangzottak fényében nem könnyű tudni, hogy valaki közzéteszi-e a Történetét az Instagramon: végig kell görgetnie követői listáját, és meg kell néznie mindegyikük történetét, hogy megtudja, valaki újraközölt-e. tartalom engedély nélkül. Csak néhány kivétel van, amelyekről rövidesen elmondom. Akkor csak felfelé cselekedhet, haladva megelőzze a történetek megjelenítését gyanús embereknek, vagyis azoknak, akiktől attól tartanak, hogy engedély nélkül újra publikálhatják a tartalmat.

Index

Hogyan lehet megtudni, ki osztja meg a történeteidet az Instagram-on

Amint azt az előző fejezetben elmondtam, az Instagram sajnos eltávolította azt a funkciót, amely lehetővé tette, hogy értesítést kapjon, amikor egy másik felhasználó képernyőképet készített a közzétett történetekről, és a képernyőképek a fő eszközei, amelyeket a felhasználók az Instagram-on használnak az újraközölendő tartalom "rögzítésére". .

Tehát csak akkor lehet megtudni, hogy valaki újraközölt-e egy történetet, amikor az új bejegyzés tartalmában van címke is az eredeti szerző számára. Hadd magyarázzam el: amint azt már egy másik útmutatóban kifejtettem, amikor egy felhasználót megcímkézünk egy Instagram-történetben, a Direct (pl. [ne mondd el] Említett téged a történetében ).

Ezért, ha a felhasználó úgy dönt, hogy újból közzéteszi a történetét, és úgy dönt, hogy megcímkézi benne, akkor a Direct-ben értesítést kap, amely tájékoztatja őket a megosztásról. Mint jól tudod, ahhoz, hogy megnézhesd, ki osztotta meg valóban az Instagramoddal kapcsolatos történeteidet, csak remélned kell, hogy az újrapostírozás írójának jó esze van megcímkézni, a tartalom eredeti forrásaként téged jelölve (ez a matricán keresztül is megtehető) @MENZIONA mint ha beírja a felhasználónevet, amelyet a szimbólum előz meg @ ).

Minden más esetben, amikor a felhasználó megosztja a történetét a profilján anélkül, hogy megemlítené felhasználónevét (és ezért a tartalom szerzőjének elismerése nélkül), akkor nem kap értesítést, és nekik nehéz lesz ezt megismerni, hacsak nem találja meg magát egy olyan történettel, amelyben vannak fényképeket vagy videókat, amelyeket készített, de amint jól megérti, ez egy meglehetősen valószínűtlen esély.

Hogyan lehet megvédeni az Instagram történeteket

Miután rájött, hogy nem tudja biztosan, ki osztja meg valójában az Instagramon közzétett történeteket, szeretne-e jobban ellenőrizni, hogy ki láthatja őket, és ezért újból közzéteheti őket? Kitaláltam, aztán hadd magyarázzam el hogyan lehet megvédeni az instagram történeteket kiválasztva azokat a felhasználókat, akik láthatják őket.

A kezdéshez indítsa el a hivatalos Instagram alkalmazást eszközén Android o iOS, jelentkezzen be fiókjába (ha még nem tette meg), és érintse meg a ikont kis ember Az in profilképének miniatűrje a jobb alsó sarokban található (ha több fiókot használ).

Ezen a ponton nyomja meg a gombot (≡) a jobb felső sarokban válassza ki az elemet konfigurációk a jobb oldalon megnyíló menüben kattintson az elemekre Adatvédelem és biztonság es Előzmények lehetőségei. A megnyíló képernyőn válassza az elemet A történet elrejtése, válassza ki a felhasználók nevét, akiktől el akarja rejteni a történetet, és először koppintson a szimbólumra (✓) majd a hangban utolsó, a művelet befejezéséhez.

Másrészről, ha csak az apró emberek körével szeretné megosztani az Instagram történeteket, érintse meg az elemet Legközelebbi barátok (mindig azon a képernyőn, amelyet az elemek megnyomásával ér el Adatvédelem és biztonság> Stories opció ), érintse meg a zöld gombot hozzáad, azon barátok mellett található, akikkel meg szeretné osztani a történetet, majd koppintson az elemre utolsó.

Ettől a pillanattól kezdve az Instagramon közzétett Történetek egyike sem láthatja majd azokat, akik követik Önt, kivéve azokat, akiket úgy döntöttek, hogy felveszik a legközelebbi ismerősök listájára. Ha többet szeretne megtudni a történetek működéséről, és további információkat szeretne elrejteni, nézze meg azokat az útmutatókat, amelyeket linkeltem Önhöz: azok biztosan nagy hasznát veszik Önnek.