Hoe Gallery een wachtwoord te beveiligen op iPhone. IPhones hebben een besturingssysteem blokkeert of infecteert (iOS) meer "gesloten" dan Android, dus er is geen toepassingen derden die de toegang tot andere applicaties met een pincode blokkeren. Er zijn echter standaardfuncties waarmee u een vergelijkbaar resultaat kunt bereiken, en daar gaan we het vandaag over hebben Creatieve stop. Let op!

We vertellen u al hoe u de galerij op Android kunt beschermen.

Index

Hoe Gallery op iPhone eenvoudig met een wachtwoord te beveiligen

Basis informatie

Apple smartphones bieden de mogelijkheid om een ​​unlock code in te stellen voor applicaties nadat deze een bepaalde tijd zijn gebruikt. Deze functie is aanwezig in de weergave van de gebruiksduur, waarmee iPhone-bezitters kunnen bepalen hoeveel minuten elke applicatie gedurende de dag of week open is geweest op de telefoon.

Het moet van meet af aan duidelijk zijn dat het geen onomkeerbaar proces is en dat vereist het gebruik van de Gallery-app gedurende minimaal één minuut per dag. Dit betekent dat het codeslot pas plaatsvindt nadat de maximale gebruikstijd die is ingesteld in het menu "Gebruikstijd" (minimaal 1 minuut) is verstreken. Als u de app gedurende deze tijd niet voor het eerst gebruikt, zal de PIN-blokkering niet plaatsvinden.

Stap voor stap

  1. Met dat gezegd, toegang tot de schermtijd van gebruik door naar het menu te gaan instellingen vanaf uw iPhone (het tandwielpictogram op het startscherm) en naar beneden scrollen. De optie is gemarkeerd met een zandloperpictogram.
  2. Zodra u het scherm bereikt dat u interesseert en u de functie nog nooit heeft geactiveerd, moet u op de knop drukken Activeer "Gebruikstijd".
  3. De kenmerken van de functie, die wordt gebruikt om wekelijkse (of dagelijkse) rapporten te ontvangen met informatie over de tijd die voor het scherm wordt doorgebracht, worden aan u uitgelegd. De optie die u nodig heeft, is degene met de naam Gebruik Pauze y Beperkingen voor app-gebruik.
  4. Klik op de Voortzetten en beantwoord de vraag die op het volgende scherm wordt gesteld over de eigenaar van de telefoon.
  5. Om nu een ontgrendelingscode in te stellen, scrolt u naar beneden totdat u de optie vindt Gebruik de code "Tijdstip van gebruik". Deze functie wordt gebruikt om een ​​wachtwoord te activeren aan het einde van de periode van dagelijks gebruik van de applicaties die u wilt blokkeren (in uw geval Foto's, dat wil zeggen Galerij), om te voorkomen dat het door andere gebruikers wordt gebruikt.
  6. Druk op de knop en stel een viercijferige code in.
  7. Bevestig het en log vervolgens in met uw Apple ID om het terug te krijgen voor het geval u het vergeet.
  8. Om een ​​beperking in te stellen voor het gebruik van applicaties (in uw geval Foto's), drukt u op de knop Toepassingsbeperkingen en dan in Voeg gebruiksbeperking toe.
  9. Kies op het nieuwe scherm dat verschijnt de applicatie die je na een bepaalde gebruiksperiode wilt blokkeren.
  10. Om de applicatie te vinden foto's, klik op het menu creativiteit, selecteer de applicatie foto's en klik vervolgens op de knop volgend in de rechterbovenhoek.
  11. Er verschijnt een scherm waarin u een gebruikstimer voor Foto's kunt kiezen: kies 1 minuut voor elke dag van de week en druk op de knop. toevoegen (rechtsboven).

Op deze manier heb je de Foto's-app laten crashen na 1 minuut dagelijks gebruik, maar dat is niet alles. Open vervolgens de toepassing Foto's en houd deze 1 minuut open, om deze de eerste keer te vergrendelen met het wachtwoord dat u zojuist hebt gekozen. Onthoud dat u moet deze procedure elke dag herhalenaangezien de timer voor dagelijks gebruik om middernacht wordt gereset (daarnaast kan van tijd tot tijd gedurende de dag toegang worden verleend voor een extra minuut).

Zodra de applicatie is vergrendeld, start u deze om toegang te vragen en drukt u op de knop Code invoeren voor "Tijd van gebruik", die alleen u kent. Als je de fotoapplicatie wilt openen, kun je ervoor kiezen om de toegang voor 15 minuten, een uur of de hele dag goed te keuren, waarna je de code opnieuw moet invoeren. U hebt zojuist uw foto's tijdelijk beschermd tegen nieuwsgierige blikken.

Als je er spijt van hebt, kun je teruggaan naar het menu Schermtijd en de functie volledig uitschakelen, of je kunt de app Foto's eenvoudig uit de lijst met geblokkeerde apps verwijderen.