Jak nie dodawać do grup Instagram

Twoi znajomi postanowili zorganizować przyjęcie i utworzyli grupę w Instagram zaprosić wszystkich uczestników, w tym Ciebie. Cieszysz się, że zostałeś uwzględniony, jednak okazuje się, że dodanie do tej grupy, która nie jest pierwszą, jakiej doświadczyłeś, jest denerwujące ze względu na częste powiadomienia o nowych wiadomościach, które otrzymujesz. Dlatego zastanawiasz się, czy istnieje rozwiązanie, które naprawi tę sytuację i zapobiegnie jej powtórzeniu się w przyszłości.

Na szczęście dla Ciebie odpowiedź brzmi: tak i jeśli chcesz, mogę wszystko szczegółowo wyjaśnić. W kolejnych rozdziałach tego przewodnika znajdziesz wyjaśnienie jak nie zostać dodanym do grup na Instagramie poprzez różne przydatne w tym celu rozwiązania, które pozwolą Ci podjąć pewne środki ostrożności związane z dołączaniem do grup w znanej fotograficznej sieci społecznościowej.

Jak powiesz? Czy chcesz dowiedzieć się więcej i nie możesz się doczekać, aby zacząć? Usiądź więc wygodnie i poświęć kilka minut wolnego czasu. Przeczytaj uważnie wskazówki, które zamierzam ci dać, a zobaczysz, że łatwo i szybko odniesiesz sukces w proponowanej próbie. Miłej lektury!

  • Wyłącz powiadomienia dla próśb grupowych
  • Zablokuj użytkownika
  • Skonfiguruj swój profil prywatny
  • Opuść grupę

Przed wyjaśnieniem jak nie zostać dodanym do grup na Instagramie, Muszę podać wstępne informacje na ten temat.

Najpierw musisz wiedzieć oferuje nasz konfigurator Instagram Domyślnie filtruje żądania związane z dodawaniem do grup, w przypadku gdy są zgłaszane przez osoby, które nie są śledzone.

Dlatego też w tych szczególnych przypadkach włączenie do grup musi zostać zatwierdzone przez dodanego użytkownika, który otrzymuje powiadomienie i, jeśli uzna to za stosowne, może zaakceptować włączenie do grupy, naciskając odpowiedni przycisk.

Jeśli wręcz przeciwnie, prośby są składane między podążającymi za sobą osobami, są one automatycznie akceptowane. Jak jednak wyjaśnię w rozdziale poświęconym temu tematowi, można w dość prosty sposób opuścić grupy, do których został dodany.

Powinieneś także wiedzieć, że przynajmniej w momencie pisania tego przewodnika Instagram nie pozwala na zapobiegawcze blokowanie dodawania do grup. Możliwe jest jednak zaimplementowanie pewnych obejść, takich jak wyłączenie powiadomień o żądaniach grupowych, zablokowanie użytkownika lub utworzenie profilu prywatnego - procedury, o których więcej informacji podam w kolejnych rozdziałach.

W tym momencie, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na ten temat, czytaj dalej: w kolejnych wierszach znajdziesz wszystkie instrukcje krok po kroku, jak postępować, aby odnieść sukces w intencji, którą zaproponowałeś działając za pośrednictwem aplikacji. Instagram dla android e iOS a jeśli to możliwe, również z oficjalnej strony fotograficznej sieci społecznościowej.

Wyłącz powiadomienia dla próśb grupowych

Jak wspomniano, żądania grupowe są automatycznie filtrowane według Instagramw przypadku, gdy są tworzone przez osoby, które nie są śledzone.

W tym konkretnym przypadku faktycznie dodany użytkownik otrzyma powiadomienie związane z prośbą o dołączenie do grupy, które można odrzucić naciskając przycisk Ignoruj. Ponadto nawet w przypadku członkostwa grupę można później opuścić naciskając przycisk Pozostawiać.

To konkretne powiadomienie można wyłączyć w ustawieniach sieci społecznościowej, działając jako telefon komórkowy. Aby to zrobić, uruchom Instagram na swoim urządzeniu zaloguj się na swoje konto i przejdź do ekranu profil.

Następnie naciśnij ikonę ☰ znajdującą się w prawym górnym rogu i w wyświetlonym menu dotknij elementu Konfiguracje. Teraz naciśnij głos Powiadomienia a potem na piśmie Bezpośrednie wiadomości. Na koniec sprawdź artykuł Nie, zgodnie z brzmieniem Prośby grupowe.

Zablokuj użytkownika

Aby zapobiec dodaniu określonego użytkownika do grupy, możesz zablokować go na Instagramie. Ta operacja w rzeczywistości przewiduje, że zablokowany użytkownik nie będzie już widzieć profilu osoby, która zaimplementowała blokadę, a ponadto zapobiega również wszelkim innym formom interakcji w przyszłości.

Aby to osiągnąć, możesz działać za pośrednictwem aplikacji. Instagram, ale także za pośrednictwem oficjalnej strony fotograficznej sieci społecznościowej.

W obu przypadkach na głównym ekranie Instagram identyfikuje użytkownika do zablokowania przez wyszukiwarkę (rozszerzenie ikona lupy ), aby uzyskać dostęp do swojego profilu. Następnie dotknij ikony (...) iw wyświetlonym menu naciśnij przycisk Blokuj ( Zablokuj tego użytkownika z sieci).

Daną operację można odwrócić, naciskając przycisk odblokuj odpowiadający zablokowane konto, którego nazwa jest widoczna w sekcji Ustawienia> Prywatność> Zablokowane konta stosowanie Instagram. W przypadku wątpliwości lub problemów zajrzyj do mojego poradnika poświęconego tej tematyce.

Skonfiguruj swój prywatny profil

Wybierz profil prywatny to kolejne rozwiązanie, które możesz zaimplementować, aby filtrować żądanie dodania do grup. Aktywując tę ​​opcję, w rzeczywistości żądania dotyczące nowych obserwujących (którzy, jak wspomniano, mogą automatycznie dodawać osoby do grup, w przypadku wzajemnego śledzenia) są wysyłane do zatwierdzenia.

Należy jednak pamiętać, że aktywacja konta prywatnego sprawia, że ​​profil, a także wszystkie publikowane treści multimedialne, są widoczne tylko dla użytkowników, którzy są już wśród jego obserwujących, a następnie jako tacy zostali zatwierdzeni.

Biorąc to pod uwagę, jeśli chcesz odnieść sukces w tym zamiarze, możesz działać za pośrednictwem aplikacji Instagram ale także z oficjalnej strony sieci społecznościowej. W obu przypadkach, aby kontynuować, zaloguj się na swoje konto i przejdź do sekcji poświęconej Konfiguracje naciskając ikonę smartfona ze smartfona lub na bieg z sieci.

Uczyniwszy to, w sekcji Intimidad ( Prywatność i bezpieczeństwo z internetu) upewnij się, że jest ustawiony na EN opcja Konto prywatne, aby włączyć tę funkcję, która jest odwracalna w dowolnym momencie, przechodząc do POZA odpowiedni przycisk.

W przypadku wątpliwości lub problemów lub po więcej informacji na ten temat, przeczytaj mój poradnik poświęcony temu tematowi.

Opuść grupę

Jeśli pomimo wszystkich środków ostrożności, o których mówiłem do tej pory, nadal zostałeś dodany do grupy, a teraz chcesz odejść, nie martw się: możesz odnieść sukces w każdej chwili, działając za pośrednictwem aplikacji. Instagram, ale także z oficjalnej strony sieci społecznościowej.

W obu przypadkach najpierw zaloguj się na swoje konto, aby przejść do sekcji poświęconej wiadomościom prywatnym (klikając na ikona samolotu znajdujący się w prawym górnym rogu). Następnie znajdź grupę, do której został dodany i kliknij ją, aby ją zobaczyć.

Wreszcie dotknij ikony znajduje się w prawym górnym rogu, a następnie w wyświetlonym menu naciśnij element Zostawić pogawędzić. Na koniec potwierdź operację, naciskając przycisk Pozostawiać. Łatwe, prawda?