Jak usunąć grupę na Facebooku z telefonu komórkowego? Na Facebooku są miliony grup, nie licząc pozostałych milionów użytkowników korzystających z platformy. Możemy również stworzyć jedną lub więcej grup, kiedy tylko chcemy.

Łatwo jest je tworzyć i zapraszać uczestników, w rzeczywistości inni użytkownicy mogą znaleźć grupę (jeśli jest w trybie widocznym) i udostępniać zgodnie z jej tematem. Dlatego, jeśli chodzi o usunąć grupę, musimy wiedzieć, że możemy to zrobić, nawet z naszego urządzenia mobilnego.

Korzystanie z Facebook Lite, dowiemy się, jak usunąć grupę. Postępujmy więc zgodnie z poniższymi instrukcjami:

Pierwszy krok do usunięcia grupy na Facebooku

Pamiętaj, że aby usunąć grupę na Facebooku, musisz być administratorem. Po zrozumieniu tego punktu przejdziemy do naszego konta na Facebooku.

Przejdź do sekcji wiadomości i kliknij Opcja „Grupy”. Znajdź grupę, którą chcesz usunąć i którą w związku z tym zarządzasz. Pod nazwą grupy zobaczysz opcję „Członkowie”. kliknij tam. To zabierze nas do następnego kroku poniżej:

Drugi krok do usunięcia grupy na Facebooku

Po kliknięciu opcja grupy „członkowie”, będziesz mógł wybrać jednego z członków pokazanych poniżej i zobaczysz, że przycisk z trzema kropkami pojawia się w prawym górnym rogu ekranu.

Klikając tę ​​opcję. Możesz iść eliminując każdego członka które tworzą grupę. Jeśli jesteś administratorem, ale nie twórcą, nie możesz usunąć całej grupy, dopóki twórca tego nie zrobi lub nie opuści grupy. Z drugiej strony, jeśli wyeliminowałeś każdego z członków, przejdziesz do opuszczenia grupy, wykonując tę ​​samą procedurę.

Po tym, grupa zniknie. Żaden z użytkowników, którzy byli w grupie, nie będzie wiedział, że został usunięty i dlatego grupa zostanie zamknięta.

Złóż grupę na Facebooku

Jeśli ponownie rozważyłeś decyzja o usunięciu grupy, możesz go zarchiwizować. Są to zupełnie inne rzeczy, ale pomoże to lepiej zarządzać dostępami na koncie na Facebooku. Aby to osiągnąć, wykonamy następujące czynności:

Wpisz go w dziale aktualności, w menu, w którym znajdziesz opcję "Grupy". Rozpocznij wyszukiwanie grupa, którą zarządzasz i co chcesz na razie zarchiwizować.

Archiwizuj swoją grupę na Facebooku: drugi krok

Gdy znajdziesz się w grupie, kliknij opcję trzech kropek. Na górze „informacje”. Następnie zobaczysz opcję „Grupa archiwum”. Kliknij tę opcję i Twoja grupa zostanie zarchiwizowana.

Po zarchiwizowaniu grupy jej członkowie otrzymają powiadomienie o tych działaniach. Żaden z członków nie może: publikuj lub udostępniaj treści o ile grupa jest przechowywana przez administratora. Postępując zgodnie z tymi instrukcjami, możemy wybrać usunięcie lub zarchiwizowanie grupy.