Jak usunąć przycisk Udostępnij na Facebook

W końcu Twoi znajomi złapali je i przekonali Cię do zarejestrowania się Facebook. Jednak nie chcesz, aby to zagroziło Twojej prywatności i aby odnieść sukces w próbie jej zachowania (w jak największym stopniu), chciałbyś, aby Twoje posty były niewspółdzielone. Problem polega na tym, że nie będąc bardzo zaznajomionym z ustawieniami prywatności słynnej sieci społecznościowej, nie masz pojęcia, jak postępować.

Jeśli tak jest, nie martw się - mogę wyjaśnić jak usunąć przycisk Udostępnij na Facebooku. Gwarantuję, że nie jest to wcale skomplikowane, ponieważ wystarczy przejść do ustawień prywatności udostępnionej publikacji w swoim dzienniku i wybrać jedną z opcji, której nie możesz można udostępniać. Oczywiście możesz to zrobić tylko ze swoimi „osobistymi” treściami - jeśli chodzi o posty udostępniane przez stronę na Facebooku (które są zawsze publiczne), nie jest możliwe, aby nie można ich było udostępniać.

Jeśli już wszystko jest dla ciebie jasne, powiedziałbym, że możemy wreszcie kontynuować. Czy jesteś gotowy, aby zacząć? Tak? Świetny! Rozgość się więc, poświęć cały czas na przeczytanie kolejnych akapitów, a co najważniejsze, postaraj się wdrożyć w życie „wskazówki”, które Ci dam. Jeśli to zrobisz, możesz być pewien, że nie będziesz miał najmniejszego problemu z zniknięciem przycisku udostępniania z Twoich postów na Facebooku. Życzę miłej lektury i powodzenia we wszystkim!

  • Usuń przycisk Udostępnij na Facebooku

Wskaźnik

Usuń przycisk Udostępnij na Facebooku

przez usuń przycisk Udostępnij na Facebooku, musisz skorzystać z ustawień prywatności, które to umożliwiają, na przykład » Tylko ja "lub" Znajomi «. Z wyboru " Wszystko «W rzeczywistości publikacje mogą być udostępniane wszystkim użytkownikom sieci społecznościowej (właśnie poprzez» udział «). Zobaczmy więc szczegółowo, jak zmienić te ustawienia zarówno z telefonu komórkowego, jak i komputera.

Uwaga: Jak już mówiłem na początku publikacji, jeśli udostępnisz publiczną publikację w swoim dzienniku (na przykład tę opublikowaną przez stronę), modyfikując ustawienia prywatności, będzie ona widoczna i udostępniona wszystkim.

android

Jeśli chcesz, aby publikacja opublikowana na Facebooku nie była udostępniana poprzez działanie z urządzenia androidPowinieneś wiedzieć, że sukces nie jest trudny: wystarczy zalogować się na swoje konto, zlokalizować publikację, której prywatność chcesz zmienić i wybrać ustawienia, aby nie można było jej udostępniać. Znajdź wszystko, co szczegółowo wyjaśniono w poniższych akapitach.

Aby rozpocząć, zaloguj się na swoje konto na Facebooku za pośrednictwem oficjalnej aplikacji sieci społecznościowej, dotknij przycisku (â ‰ ¡) znajduje się w prawym górnym rogu i naciśnij swój imię, aby przejść bezpośrednio do swojego profilu. W tym momencie znajdź aktualnie dostępny wpis i dotknij przycisku (...) znajduje się w prawym górnym rogu tego ostatniego.

Następnie dotknij elementu edit Prywatność obecny w menu, które zostało otwarte, wybierz preferowaną opcję prywatności (np. Znajomi, Przyjaciele oprócz ..., W szczególności niektórzy przyjaciele ... o Tylko ja ) i na koniec kliknij przycisk (←) który znajduje się w lewym górnym rogu, aby zakończyć operację. Prosta prawda?

Czy zamierzasz zmienić ustawienia prywatności wszystkich treści, które będziesz publikować w przyszłości, tak aby nie można ich było udostępniać od momentu ich opublikowania? Gwarantuję, że nie jest to trudne. Aby kontynuować, dotknij pola tekstowego O czym myślisz?naciśnij przycisk (▾) znajdujący się w pierwszym menu rozwijanym pod Twoim imieniem i nazwiskiem, zmień ustawienia prywatności, wybierając takie, które spowoduje, że post nie będzie udostępniony wszystkim (np. Znajomi, Przyjaciele oprócz ...itp.) i kontynuuj publikowanie. Prosta prawda?

iOS

Chcesz, aby post na Facebooku był niemożliwy do udostępnienia, działając na swoim iPhone o iPad ? W takim przypadku wiedz, że musisz wykonać te same kroki, które wskazałem w rozdziale poświęconym Androidowi: zaloguj się na swoje konto na Facebooku, zlokalizuj wpis, którego nie można udostępnić i zmień powiązane ustawienia prywatności.

Więc pierwszą rzeczą, którą musisz zrobić, to uruchomić aplikację Facebook, zaloguj się na swoje konto (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś), naciśnij przycisk (â ‰ ¡) znajdujący się w prawym dolnym rogu i naciśnij Twoje imię i nazwisko z otwartego ekranu, aby przejść bezpośrednio do swojego profilu.

Następnie znajdź wpis, który wydaje się udostępniony przez innych użytkowników Facebooka i dotknij przycisku (...) znajduje się w prawym górnym rogu tego ostatniego. W otwartym menu dotknij elementu Edytuj prywatnościwybierz jedną z opcji, która umożliwia ukrycie klucza udostępniania (np. Znajomi, Przyjaciele oprócz ..., W szczególności niektórzy przyjaciele ... o Tylko ja ) i na koniec naciśnij głos finał który jest w prawym górnym rogu.

Czy zamierzasz zmienić swoje ustawienia prywatności dotyczące postów, które będziesz publikować w przyszłości? Sukces jest bardzo prosty: dotknij pola tekstowego O czym myślisz? i na ekranie, który zostanie otwarty, naciśnij przycisk (▾) znajdującego się w pierwszym menu rozwijanym pod Twoim imieniem i nazwiskiem, zmień preferowane ustawienia prywatności, wybierając takie, które umożliwia zablokowanie udostępniania wpisu (np. Znajomi ) i opublikuj. Łatwiej niż to?

Pc

Chciałbyś wiedzieć, czy możliwe jest, aby post na Facebooku nie był również udostępniany Pc, może dlatego, że jej nie ma telefon komórkowy lub tablet pod ręką? Oczywiście, że może! Ponownie, po zalogowaniu się na Facebooku i zalogowaniu się na swoje konto, wystarczy zlokalizować post, którego nie chcesz udostępniać i zmienić ustawienia prywatności, to wszystko!

Aby kontynuować, zaloguj się na swoje konto na Facebooku ze strony logowania (lub z aplikacji do Okna 10) i kliknij swój. imię umieszczony u góry (na niebieskim pasku), aby przejść bezpośrednio do swojego profilu. Teraz zlokalizuj wpis, którego nie chcesz udostępniać, kliknij przycisk (▾) umieszczone w pierwszym menu rozwijanym bezpośrednio pod Twoim imieniem i nazwiskiem i wybierz preferowaną opcję prywatności (np. Znajomi, Przyjaciele oprócz ..., W szczególności niektórzy przyjaciele ... o Tylko ja ).

Alternatywnie możesz kliknąć symbol (...) znajdujący się w prawym górnym rogu wpisu, wybierz element Edytuj postnaciśnij przycisk (▾) u dołu (obok przycisku » oszczędzać „) W otwartym menu wybierz preferowaną opcję prywatności (np. Znajomi ). Aby zapisać wprowadzone zmiany, pamiętaj o naciśnięciu niebieskiego przycisku oszczędzać - Jeśli wszystko poszło dobrze, nie można już udostępniać wpisu. Widziałeś, że tak nie było takie skomplikowane Zrób to?

Jeśli chcesz zmienić ustawienia prywatności wszystkich postów, które od teraz będziesz publikować w swoim profilu, kliknij pole tekstowe O czym myślisz? iw oknie, które zostanie otwarte, kliknij przycisk (▾) umieszczone w korespondencji z redakcją Sekcja z aktualności, wybierz preferowaną opcję prywatności (np. Znajomi, Przyjaciele oprócz ..., W szczególności niektórzy przyjaciele ... o Tylko ja ) I to jest.